5337253c2c15f810410007e8_envelope.png 53372675b51c26e31e0007f2_phone.png

Sloopauto

Informatieve website over de sloop van voertuigen, milieuvriendelijke demontage van voertuigen, verzekeringen en autosloperijen.

Sloopauto

Sloopregeling Rotterdam

Rotterdam is bezig met het opschonen van de lucht in de stad. Één van de tactieken om dit te bereiken is ervoor zorgen dat er minder oude en vervuilende auto’s op de openbare weg rijden. In dit kader werd de autosloopregeling bedacht. De sloopregeling in Rotterdam houdt in, dat er subsidie wordt gegeven voor het slopen van een sloopauto. Als eigenaar van een oude vervuilende personen- of vrachtwagen kunt u geld in de vorm van subsidie krijgen als u deze laat demonteren.
  • 1. U laat uw auto slopen (personen- of bestelauto).
  • 2. U laat uw auto slopen en koopt een schonere auto terug (personen- of bestelauto).
  • 3 U ruilt uw bestelauto in en koopt een schonere bestelauto terug.

Om te kijken of u in aanmerking komt voor de sloopregeling in Rotterdam met uw (sloop)voertuig, kunt u een kentekencheck doen. Deze kentekencheck houdt rekening met onder andere de staat en de ouderdom van het voertuig. TIP: Laat uw auto pas demonteren door een gerenommeerde sloopbedrijf indien u zwart-op-wit de bevestiging heeft dat u in aanmerking komt voor de sloopregeling en subsidie.

Rotterdam.nl over de sloopregeling in Rotterdam:
“Wilt u in aanmerking komen voor de subsidie, dan is er een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen. Deze voorwaarden zijn in detail beschreven in deze documenten voor de sloopregeling en voor de inruil bestelauto’s.” Subsidie is alleen verkrijgbaar voor in Rotterdam geregistreerde dieselauto’s die ouder zijn dan januari 2005 en benzineauto’s die ouder zijn dan juli 1992. De auto moet bovendien al voor 28 november 2013 op naam van de bewoner hebben gestaan. Naast de sloopregeling in Rotterdam wordt er tevens premie verstrekt indien een vervangend voertuig wordt aangeschaft dat elektrisch is of op groen gas rijdt. In de regeling zit ook een mogelijkheid om oude dieselbestelauto’s in te ruilen voor schonere bestelauto’s. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van een aantal criteria. Oude auto’s kunnen zelfs 1000 euro opleveren! Samen met de steden Amsterdam, Den-Haag en Utrecht wordt er gewerkt aan schonere buitenlucht. Door het stimuleren van het demonteren van oude voertuigen wordt er getracht de stadslucht op te schonen.

Lees meer over;
- Sloopregeling Amsterdam
- Sloopregeling Utrecht