5337253c2c15f810410007e8_envelope.png 53372675b51c26e31e0007f2_phone.png

Sloopauto

Informatieve website over de sloop van voertuigen, milieuvriendelijke demontage van voertuigen, verzekeringen en autosloperijen.

Sloopauto

Sloopauto

Een sloopauto is een voertuig dat niet meer functioneert. Het voor de consument nutteloze auto zal alleen nog interessant zijn voor zogenaamde autosloopbedrijven. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in het hergebruiken van bepaalde onderdelen van de sloopauto. Een veelgestelde vraag is "hoeveel is mijn sloopauto waard?". Op deze vraag is geen eenduidig antwoord omdat het bedrag dat wordt uitgekeerd door autosloperijen, verschilt onderling en afhankelijk is van meerdere factoren. Zo wordt er o.a. gekeken hoeveel onderdelen van de auto hergebruikt kunnen worden en hoeveel deze waard zijn. Wat wel vast staat is dat het bedrag kan oplopen tot honderden euro's!

Mijn auto is volledig afgeschreven, wat nu?!

Het verliezen van uw trouwe vierbandige kameraad kan een uitermate vervelende bijkomstigheid zijn. Er moet geld en tijd worden vrijgemaakt voor het zoeken naar een nieuwe auto, bovendien zit u nog met uw sloopauto die wellicht voor de deur of bij de garage staat. Wees niet getreurd, uw sloopauto is potentieel geld waard. U kunt uw sloopauto verkopen aan een gerenommeerde autosloperij. Het verkopen van een sloopauto is rendabel daar deze in veel gevallen nog geld waard is. Daarnaast zijn veel autosloperijen bereidwillig om de sloopauto nog dezelfde week – op afspraak – op te komen halen!

Wanneer is een voertuig een sloopauto?

Het klinkt logisch, maar een voertuig kan een sloopauto worden genoemd als het nergens meer voor dient behalve het slopen ervan. Een sloopauto heeft als eigenschap dat het niet meer functioneert en niet meer kan worden gebruikt op de openbare weg als vervoermiddel. Een sloopauto kan bijvoorbeeld een erg oud voertuig zijn dat ten gevolge van slijtage meer kosten geeft om het te repareren dan om een nieuwe aan te schaffen. Daarnaast kan een sloopauto het gevolg zijn van een groot (eenzijdig) ongeval waarbij er zoveel schade is ontstaan dat repareren nauwelijks nog een optie is. In veel gevallen is het dus lucratiever om het voertuig te laten slopen dan om te laten repareren.

Ik kan mijn sloopauto ook inruilen bij de dealer?

Jazeker, dealers of autogaragehandelaren geven vaak een hoge inruilwaarde voor oude voertuigen. Desondanks is het verkopen van een sloopauto aan een grote autosloperij interessanter. In veel gevallen zullen zij uw sloopauto van grotere waarde achten en zodoende dus een hogere vergoeding geven voor uw voertuig.

Lees meer:

- Sloopauto verkopen
- RDW Kenteken