5337253c2c15f810410007e8_envelope.png 53372675b51c26e31e0007f2_phone.png

Sloopauto

Informatieve website over de sloop van voertuigen, milieuvriendelijke demontage van voertuigen, verzekeringen en autosloperijen.

Sloopauto

Sloopauto verkopen

Wist u dat een sloopauto verkocht kan worden? Autosloperijen zijn op zoek naar waardevolle onderdelen van uw sloopauto. U kunt dus met een gerust hart een autosloperij uit de buurt bellen en daar uw sloopauto verkopen. In principe is elk voertuig geschikt om te verkopen aan een handelaar of autosloperij. De autosloperij is gespecialiseerd in het demonteren en strippen van een voertuig, of het nou nog kan rijden of niet. Deze onderdelen worden elders in het land of soms wereldwijd verkocht en hergebruikt. Zo denkt u door het verkopen van uw sloopauto, niet alleen aan uw portemonnee maar ook aan het milieu.

Is mijn auto geschikt en hoe werkt dit?

Elk voertuig is geschikt om te worden verkocht aan de sloperij. Of u nou zit met een niet functionerende auto, of u wil gewoon af van uw oude barrel, dan is de autosloperij bij uitstek de geschikte partij om zaken mee te doen. Een autosloperij zal over het algemeen meer over hebben voor uw oude auto, dan een garage(auto)dealer. De inruilwaarde die u krijgt bij de aanschaf van een nieuwe auto ligt lager dan de prijs die u krijgt van een autosloperij, voor uw oude (sloop)auto.

U maakt telefonisch een afspraak en u kunt op die datum uw auto afleveren of de autosloperij komt deze gratis ophalen. Op locatie wordt de auto bekeken en zal er met u worden onderhandeld over de prijs. Over de administratie hoeft u zich geen zorgen te maken, dit neemt de autosloperij geheel voor haar rekening.

Is de prijs voor de sloopauto realistisch?


Het garagebedrijf of autosloperij zal nauwkeurig kijken naar uw sloopauto. Elk onderdeel zal worden beoordeeld op de mogelijkheid tot recycling en hergebruik. Na de evaluatie krijgt u een prijs aangeboden dat de autosloperij over heeft voor uw sloopauto. Het staat u uiteraard vrij om niet op deze prijs in te gaan, onderhandelen is altijd mogelijk! Houd rekening mee met het feit dat de autosloperij vaak een hoger bedrag biedt dan het inruilen bij een 'normale' garage. Het is dus voor u lucratief om uw sloopauto te verkopen aan een autosloperij en niet in te ruilen bij een garagedealer!

Mijn sloopauto verkopen


Als u in het bezit bent van een voertuig dat is afgekeurd bij de APK of welke niet meer functioneel is op de openbare weg, dan heeft u de keuze om uw sloopauto te verkopen. Als u bereid bent om uw sloopauto te verkopen, dan krijgt u daar in veel gevallen een compensatiebedrag voor. Bovendien zal de autosloperij het voertuig komen ophalen van locatie en regelt alle administratie. Het verkopen van een sloopauto is dus niet alleen makkelijk, het loont ook de moeite omdat het bedrag dat u terug krijgt voor het verkopen van uw sloopauto tot honderden euro's kan oplopen.