5337253c2c15f810410007e8_envelope.png 53372675b51c26e31e0007f2_phone.png

Sloopauto

Informatieve website over de sloop van voertuigen, milieuvriendelijke demontage van voertuigen, verzekeringen en autosloperijen.

Sloopauto

Onderhoud auto en sloopauto's

Het onderhoud van een voertuig is erg belangrijk en wordt door velen onderschat. Een algemene periodieke keuring van het voertuig is een onderdeel van het onderhoud. Jaarlijks dient een APK en onderhoud te worden gedaan door een daarvoor gespecialiseerd en gecertificeerd autogaragebedrijf. Dit onderhoud van de auto heeft als doel te voorkomen dat u met een sloopauto komt te zitten! Als het voertuig niet jaarlijks wordt gecheckt dan vervalt automatisch de verzekering en loopt u risico op een boete. Bovendien wordt de kans groter dat u langs de weg komt te staan met pech.

Indien u in het bezit bent van een sloopauto, een voertuig dat niet meer functioneert, dan is het uw plicht om de verzekering hiervan op de hoogte te stellen. Daarnaast is het verstandig om tijdig de rijtuigenbelasting te pauzeren, indien u nog geen vervangende auto hebt geregeld. Ziet u op tegen hoge APK-kosten voor uw toch al verouderde voertuig? Laat deze dan slopen! Het laten slopen van voertuigen is vaak erg rendabel en levert bovendien geld op. Dit geld kunt u dan weer mooi investeren in een nieuwer exemplaar. Bovendien zijn grote steden als Rotterdam en Utrecht een proef gestart om de luchtverontreiniging in de stad terug te dringen. Autobezitters met vervuilende en oude voertuigen krijgen nu een subsidie indien zij hun voertuig naar de autosloop brengen.