5337253c2c15f810410007e8_envelope.png 53372675b51c26e31e0007f2_phone.png

Sloopauto

Informatieve website over de sloop van voertuigen, milieuvriendelijke demontage van voertuigen, verzekeringen en autosloperijen.

Sloopauto

Autosloperij

Een autosloperij is gespecialiseerd in het gratis ophalen en slopen van een reeds afgekeurde auto. Een afgekeurd voertuig wordt ook wel een sloopauto genoemd. Het voertuig is ofwel total-loss verklaard na een ongeval, ofwel niet door de APK-keuring gekomen en te duur om te laten repareren. Vaak betreft het dan een oud voertuig waarvan de onderdelen ook slecht te verkrijgen zijn. Als u met een voertuig langs de weg staat en ook de ANWB kan u niet meer op weg helpen dan bestaat er de mogelijkheid om een autosloperij te bellen.

Hoe werkt dat?
Eigenlijk vrij simpel, als u in het bezit bent van een sloopauto dan kunt u met een autosloperij telefonisch contact opnemen. Zij zullen u dan uiteraard zo snel mogelijk helpen. Dit doen zij in de vorm van het maken van een afspraak op locatie om de sloopauto te keuren. De autosloperij komt op de afgesproken datum langs en bekijkt de sloopauto op hergebruikbare onderdelen. Dit kan bijvoorbeeld de velgen of een autoradio zijn. Op basis van de snelle blik wordt een prijs gemaakt. Durf gerust te onderhandelen met de autosloperij over de prijs. Het is een autosloperij eraan gelegen om de sloopauto te hebben dus soms zijn ze bereid er een hoger bedrag voor te geven!

Hoe zit het met de administratie, wat moet ik doen?
De meeste autosloperijen zullen de sloopauto komen ophalen zodra de klant en zij de prijs zijn overeengekomen. Voorts zullen zij alle administratie op zich nemen, hierbij kun je onder andere denken aan de RDW-vrijwaring. Hiervan krijgt u een bewijs en zo is alles geregeld. Let erop dat u wel zelf de autoverzekering dient te wijzigen dan wel op te zeggen.

Is de service van een autosloperij gratis?
Sterker nog, het levert u geld op. Een sloopauto is in veel gevallen nog honderden euro's waard, simpelweg omdat er nog hergebruikbare onderdelen in een sloopauto kunnen zitten. Een autosloperij zal uw sloopauto kosteloos komen ophalen en geeft u een samen overgekomen vergoeding. Vervolgens zal de autosloperij in hun garage de auto zoals dat heet; 'strippen'. Het demonteren van auto's (ofwel strippen) doet een autosloperij tevens op een milieuvriendelijke manier.

Welke autosloperij is het meest betrouwbaar?
Dat valt haast niet te zeggen omdat er heel veel autosloperijen door heel Nederland zitten. Een RDW erkend autosloperij of demontagebedrijf is te herkennen aan onderstaand logo;


Navigeren
Op zoek naar een autosloperij in de buurt? Klik hier voor een lijst van verschillende autosloperijen.